Schemă de comercializare a drogurilor în Republica Moldova, Ucraina și Rusia, deconspirată de procurori2Foto© moldova.org

Schemă de comercializare a drogurilor în Republica Moldova, Ucraina și Rusia, deconspirată de procurori

, 8 știri, 6 vizualizări

Un grup criminal specializat în comercializarea drogurilor a fost deconspirat astăzi de procurori. În perioada 2018 – 2019, membrii grupului ar fi comercializat droguri pe teritoriul Republicii Moldova, Ucrainei și Rusiei. „Centrul” activității grupului era amplasat în Republica Moldova. Dosarul a fost trimis în instanța de judecată pentru examinare în fond.

Pentru realizarea acestui scop, grupul avea la dispoziție laboratoare improvizate, calculatoare, curieri și alte facilități. Astfel, acesta activa în baza unei ierarhii și sistem de divizare a rolurilor, folosirea aplicațiilor electronice de comunicare secretizară.

Potrivit procurorilor, coordonatorul grupului primea banii prin terminale de plată electronică disponibile public și ascundea drogurile, de asemenea, în locuri publice, după care le comunica clienților electronic locația acestora. Per total, procurorii au perchiziționat peste zece locații în care au ridicat droguri în cantitate totală de aproape 700 grame. Potrivit legii, în cazul unor droguri, chiar și 0,00002 g se consideră cantitate mare, care rezultă într-o pedeapsă mai mare atunci când este comercializat sau deținut ilegal.