Scrisoare deschisă. ÎPS Vladimir este rugat de preoții și credincioșii din Chișinău ca Mitropolia Moldovei să adere la Patriarhia Română10Foto© realitatea.md

Scrisoare deschisă. ÎPS Vladimir este rugat de preoții și credincioșii din Chișinău ca Mitropolia Moldovei să adere la Patriarhia Română

, 15 știri, 33 vizualizări

Reprezentantii bisericii isi arata nemultumirea fata de felul in care a reactionat Patriarhul Moscovei si al Intregii Rusii, Kirill, de la inceputul razboiul in Ucraina.

„Patriarhul Kirill, dupa invazia Rusiei in Ucraina, a pierdut calitatea de parinte duhovnicesc al Bisericii pe care o pastoreste, devenind angajat politic, ce cheama fatis si pe nedrept impotriva tuturor invataturilor Bisericii Ortodoxe, la varsare de sange intre fratii de sange si de credinta in Hristos”, se arata in scrisoare.

„Pornind de la realitatile extraordinare in care se afla Biserica Ortodoxa din Republica Moldova si in contextul razboiului injust si perfid pe care Rusia il duce in Ucraina, majoritatea preotilor si credinciosilor din protopopiatul de Chisinau, sectorul II, au semnat o adresare catre Inaltpreasfintitul Vladimir, Mitropolitului Chisinaului si al Intregii Moldove. Prin aceasta adresare, rugam Inaltpreasfintia Sa sa initieze procesul de aderare a Mitropoliei Moldovei la Patriarhia Romana.