Șef din cadrul Poliției de Frontieră, implicat în scheme de contrabandă6Foto1Video© publika.md

Șef din cadrul Poliției de Frontieră, implicat în scheme de contrabandă

, 8 știri, 15 vizualizări

Un șef de sector al Poliției de Frontieră riscă până la zece ani de închisoare pentru că ar fi fost săvârșit contrabandă cu țigări peste Prut. Omul legii ar face parte dintr-un grup criminal, care a fost trimis astăzi în judecată. Potrivit procurorilor, în perioada iulie-august curent, membrii grupului ar fi trecut peste Prut circa 160 de mii de țigări, de peste patru milioane de lei.

Potrivit procurorilor, grupul criminal organizat și-a desfășurat activitatea în perioada anilor 2016-2019, în componența a opt persoane, printre care și un șef de sector al Inspectoratului General al Poliției de Frontieră din Direcția Regională Nord.

Aceștia aveau un plan bine determinat de activitate infracțională, caracterizat printr-un grad înalt de coordonare între membrii săi, cu desemnarea rolurilor și funcțiilor membrilor grupului și anume: împachetare a produselor de tutungerie, transportare cu mijloacele de transport spre sectorul prealabil stabilit de pe malul râului Prut și transportarea acestora cu bărci peste apele râului Prut, în România.