Situația epidemiologică în sistemul de învățământ: 538 de clase - în carantină, 751 de elevi - cu Covid-193Foto© ziarulnational.md

Situația epidemiologică în sistemul de învățământ: 538 de clase - în carantină, 751 de elevi - cu Covid-19

, 8 știri, 3 vizualizări

Proiectul de hotărâre pentru inițierea negocierilor și aprobarea semnării Protocolului de colaborare dintre Ministerul Educației și Cercetării al R. Moldova și Ministerul Educației din România pentru perioada 2021-2025, a fost aprobat miercuri, 20 octombrie, de Cabinetul de miniștri.

Autorii proiectului susțin că semnarea și implementarea unui Protocol de colaborare în domeniul educației între ministerele de resort din R. Moldova și România va continua cooperarea între părți în vederea promovării excelenței în educație, susținerea mobilității academice între părți, susținerea cooperării între instituțiile din subordine și crearea de oportunități pentru dezvoltarea contactelor interumane.

Tratatul conține următoarele prevederi:

Implementarea Programului de mobilitate academică între părți; Delegarea profesorilor români pentru activitate didactică în instituțiile de învățământ din R. Moldova; Stagii de formare pentru cadre didactice și personal de conducere din învățământul general, inspectori școlari și cadre didactice din învățământul superior din R.