Soția directorului liceului „Orizont”, declarații despre expulzarea profesorilor turci3Foto1Video© deschide.md

Soția directorului liceului „Orizont”, declarații despre expulzarea profesorilor turci

, 5 știri, 8 vizualizări

Declarații în acest sens au fost făcute de Galina Tufekci, soția directorului liceului Orizont din Ceadîr-Lunga, Feridun Tufekci, expulzat din Republica Moldova acum doi ani, în cadrul dezbaterilor publice „Doi ani de la expulzarea profesorilor turci: lecții învățate, lecții de învățat”, organizate de Agenția de presă IPN.

Galina Tufekci menționează că nu are un sentiment de răzbunare, ci, dimpotrivă, de compătimire față de acei oameni care au „coborît așa jos și au distrus destinele oamenilor”. În ultimii doi ani, femeia spune că a înțeles cît de lipsiți de libertate sînt oamenii din țară și că și-ar dori ca aceștia să-și recapete libertatea.

Soția profesorului turc este de părere că politica a pătruns în toate sferele de activitate, au fost „inventate” legi, dar acestea nu duc la progres. „Oricine, chiar și politicianul, trebuie să fie în primul rînd om. La noi politica decide totul. În ultimul timp, chiar și mass-media vorbește doar de politică. Problema societății noastre este că am pierdut valorile umane”, a adăugat Galina Tufekci.