Specialiștii trag un semnal de alarmă: Consumul de alcool și tutun, în creștere în rândul persoanelor cu tulburări mintale3Foto© publika.md

Specialiștii trag un semnal de alarmă: Consumul de alcool și tutun, în creștere în rândul persoanelor cu tulburări mintale

, 4 știri, o vizualizare

Peste 450 de milioane de oameni suferă de tulburări de sănătate mintală la nivel global. Neglijarea sănătății mintale poate avea un impact devastator asupra calității vieții, inclusiv pierderea locului de muncă, izolare socială și riscul crescut de suicid.

Un lucru alarmant este că persoanele care suferă de tulburări mintale sunt mai predispuse la consumul de alcool, tutun și droguri, ceea ce amplifică riscurile pentru sănătatea mintală. În Republica Moldova, aproape 242 000 de persoane au accesat cel puțin o dată, pe parcursul anului 2022, serviciile acordate de centrele comunitare de sănătate mintală.

În perioada 12-15 octombrie a avut loc Congresul: „Împreună pentru Sănătatea Mintală: Trauma și Prețul Său pentru Umanitate”. În cadrul acestui eveniment, experții din diferite țări au discutat problemele legate de sănătatea mintală, în special în regiunea Europei de EstEuropei de EstEuropei de Est.