Sute de pensionari din Soroca stau la coadă pentru 1000 de lei5Foto1Video© observatorul.md

Sute de pensionari din Soroca stau la coadă pentru 1000 de lei

, 6 știri, 10 vizualizări

Aceștia stau la coadă în fața biroului, fără a ști de fapt ce ajutor și de la cine îl vor obține. Unii spun că au auzit că vor primi 1000 de lei, alții nu știu pentru ce vin, dar stau și ei alături de ceilalți. Aceștia semnează pe niște foi (inclusiv pe o cerere prealabilă adresată Casei Naționale de Asigurări Sociale) și lasă copiile actelor de identitate celor din birou, notează Noi.md cu referire la observatorul.

Persoanele care colectează documentele ne-au spus că pensionarii vor primi un ajutor din partea lui Veaceslav Platon. Acesta este un controversat om de afaceri, care a anunțat în această vară că dorește să revină în politica din Republica Moldova, chiar dacă este plecat în Marea Britanie.

Am încercat să aflăm mai multe detalii despre această acțiune, și dacă într-adevăr acesta stă în spatele adunării copiilor actelor și semnării cererilor, așa că i-am scris un mesaj trimis pe pagina lui Veaceslav Platon de pe Facebook. Am primit un răspuns generat automat în care am fost înștiințați că mesajul va fi examinat în cel mai scurt timp.