Tiraspolul vrea ca participanții la formatul 5+2 să semneze un document care să îi ofere garanții de securitate2Foto© tv8.md

Tiraspolul vrea ca participanții la formatul 5+2 să semneze un document care să îi ofere garanții de securitate

, 5 știri, 14 vizualizări

Chișinăul a venit cu o reacție după ce pretinsul lider de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski a declarat că vrea ca participanții la negocierile în formatul 5+2 să semneze un document care să îi garanteze securitatea regiunii separatiste. În acest context, Chișinăul își reiterează poziția „de a atinge o reglementare atotcuprinzătoare, pașnică și durabilă a conflictului transnistrean bazată pe suveranitatea și integritatea teritorială a Republicii Moldova”.

Potrivit reprezentanților Biroului pentru Reintegrare, activitatea formatului de negocieri „5+2” este de ceva timp în pauză, iar în prezent interacțiunea și contactele de bază au loc la nivelul reprezentanților politici, Comisiei Unificate de Control, grupurilor de lucru sectoriale și cu OSCE.

„Pe linia de comunicare a oficiilor reprezentanților politici nu au parvenit scrisori sau proiecte de documente în acest sens. Reiterăm poziția Chișinăului de a atinge o reglementare atotcuprinzătoare, pașnică și durabilă a conflictului transnistrean bazată pe suveranitatea și integritatea teritorială a Republicii Moldova în cadrul frontierelor sale recunoscute internațional”, se arată în declarația Biroului de Reintegrare.