Transportatorii nu sunt de acord cu propunerile MIDR și vor continua să protesteze2Foto© jurnal.md

Transportatorii nu sunt de acord cu propunerile MIDR și vor continua să protesteze

, 5 știri, 6 vizualizări

Transportatorii își vor continua protestele. Aceștia nu susțin proiectul Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, care propune posibilitatea stabilirii tarifelor mai mari la transportul auto de pasageri cu avizul pozitiv al consiliilor autorităților administrației publice locale. „Acest proiect înseamnă doar un lucru, că acțiunile de protest ale transportatorilor vor continua”, a declarat într-o conferință de presă la IPN, Oleg Alexa, președintele Consiliului Asociației Patronale a Operatorilor de Transport Auto.

În proiect se introduc două categorii de tarife: la serviciile de transport raional și interraional. Deși din proiect reiese că tariful ar putea crește de la 1 martie, de la 60 de bani, cum este acum, până la 1 leu per kilometru pentru un pasager, nu e chiar așa, precizează Oleg Alexa.

Președintele Consiliului Asociației Patronale a Operatorilor de Transport Auto spune că prin acest proiect ministrul Andrei Spînu încearcă să transfere responsabilitatea pentru creșterea tarifelor de la minister la organele publice locale. În document este indicat că transportatorul va putea ridica tariful cu condiția avizului pozitiv al consiliului local din localitatea unde este deschisă ruta. Apar însă multe semne de întrebare privind aplicarea acestei formulări, afirmă Oleg Alexa.