Trei străzi din zona istorică a Capitalei vor fi reabilitate integral. Valoarea totală a proiectului – 11,8 milioane de euro5Foto© tv8.md

Trei străzi din zona istorică a Capitalei vor fi reabilitate integral. Valoarea totală a proiectului – 11,8 milioane de euro

, 8 știri, 3 vizualizări

Primăria municipiului Chișinău informează că trei artere de circulație din zona istorică a Capitalei: str. 31 August 1989, str. Tighina și str. Alexandru cel Bun vor fi reabilitate integral. Miercuri, 24 noiembrie, contractele de executare a lucrărilor pentru reparația celor trei străzi au fost semnate la Primăria Chișinău, cu prezența antreprenorilor desemnați în baza concursurilor publice.

Potrivit municipalității, în cadrul proiectelor vor fi executate următoarele lucrări:

În total, pe cele trei străzi va fi reabilitat circa 6,7 km de carosabil, amenajate 78.000 de metri pătrați de trotuare, vor fi instalate 654 corpuri de iluminat și 288 de piloni. De asemenea, se va executa reconstrucția a 1550 de metri liniari de rețele de canalizare pluvială cu diametrul – 300, 400 și 600 milimetri.

Termenul de executare a lucrărilor este de 18 luni din ziua semnării contractului, iar antreprenorul vor decide data inițierii lucrărilor pe șantier. Valoarea totală a proiectului pentru reabilitarea celor trei străzi este de 11,8 milioane de euro.