Trofeul Cronograf, ediția 2019, pleacă în Iran3Foto© agora.md

Trofeul Cronograf, ediția 2019, pleacă în Iran

, 5 știri, o vizualizare

„Este un film curajos și sensibil, despre un război privit dintr-o perspectivă pe care nu am văzut-o până acum. Juriul a considerat că este pentru prima dată când vedem atitudinea unei femei față de război ca pe un lucru din care bărbații pot învăța. Am admirat, de asemenea, faptul că subiectul filmului și regizorul acestuia au ales compasiunea și înțelegerea în fața obiectivității. În acest film, vedem cum bărbații declanșează războaie și înțelegem cum femeile fac pace”, au menționat membrii juriului de la Secțiunea Principală.

În cadrul Galei de închidere a Festivalului au fost desemnați câștigătorii ediției la toate cele 5 secțiuni din competiție: Secțiunea Principală/Lungmetraje și Scurtmetraje, Secțiunea CadRO, Secțiunea Producții Locale, Secțiunea Cu ochii pe Moldova și Secțiunea Un Like pentru Documentar.

Premiul pentru Regie a fost acordat documentarului „Timebox”, în regia Norei Agapi, România. Juriul a considerat că în calitate de regizor, Nora a reușit să povestească relația cu tatăl ei prin combinarea mai multor stiluri de filmare într-unul singur: un stil personal, istoric și observațional. Nora a avut sarcina dificilă de-a fi și subiect și obiect.