Ucraina a mai primit încă patru sisteme americane HIMARS, anunță ministrul apărării de la Kiev2Foto© agora.md

Ucraina a mai primit încă patru sisteme americane HIMARS, anunță ministrul apărării de la Kiev

, 8 știri, 7 vizualizări

Rusia nu a oferit încă autorizație de acces Crucii Roșii Internaționale (CICR) la închisoarea Olenivka, unde zeci de prizonieri de război ucraineni au fost uciși într-un bombardament pentru care Rusia și Ucraina se acuză reciproc, astfel Kremlinul împiedicând eforturile internaționale de anchetă, se menționează în ultimul raport al Institutului pentru Studiul Războiului. Totodată, potrivit sursei citate, autoritățile ruse de ocupație ar continua să se pregătească pentru un referendum în regiunea Herson.

Președintele rus Vladimir Putin a anunțat începerea unei „operațiuni militare speciale” în Ucraina, în primele ore ale zilei de 24 februarie. Acțiunile Rusiei au fost condamnate ferm de SUA, membrii NATO și Uniunea Europeană, precum și de multe alte țări care au impus ulterior sancțiuni împotriva Federației Ruse, inclusiv împotriva oligarhilor ruși și persoanelor apropiate lui Putin.

UPDATE 18:10 Ucraina a primit încă patru sisteme de rachete americane HIMARS. Despre asta a anunțat ministrul ucrainean al Apărării, Alexei Reznikov.