Ucraina reușește prin ofensiva sa în sud să elibereze un oraș. Rușii au atacat regiunile Odesa și Harkov cu rachete© timpul.md

Ucraina reușește prin ofensiva sa în sud să elibereze un oraș. Rușii au atacat regiunile Odesa și Harkov cu rachete

, 5 știri, 57 vizualizări

Ucraina a avertizat locuitorii din Herson și Zaporojie să evacueze zona, în timp ce armata ucraineană pregătește o contraofensivă pentru a recâștiga zonele pierdute. În acest timp, rușii au continuat bombardamentele masive în est și sud.

UPDATE: ​Președintele rus Vladimir Putin se teme ca generalii săi din Ucraina să nu devină prea populari, motiv pentru care presa de la Moscova ignoră rolul lor în succesele înregistrate de forțele armate, relatează Meduza într-o nouă investigație în care citează mai multe surse de la Kremlin.

UPDATE: Președintele Letoniei, Egils Levits, vrea creșterea bugetului pentru apărare și extinderea serviciului militar obligatoriu pentru toți cetățenii, indiferent de gen, relatează Reuters. Declarația a fost făcută, luni, după ce recent ministrul leton al apărării, Artis Pabriks, a anunțat reintroducerea serviciului militar obligatoriu, pe fondul tensiunilor crescânde cu Rusia vecină și a războiului din Ucraina.