Ultima oră! PA a inițiat un proces penal „pe faptul pretinselor acțiuni ilegale ale unor angajați CNA”, după scandalul cu Muntean6Foto© publika.md

Ultima oră! PA a inițiat un proces penal „pe faptul pretinselor acțiuni ilegale ale unor angajați CNA”, după scandalul cu Muntean

, 16 știri, 14 vizualizări

Procuratura Anticorupție a inițiat un proces penal pe faptul pretinselor acțiuni ilegale ale unor angajați ai Centrului Național Anticorupție, responsabili de acumularea, analiza și furnizarea informației către Comisia de Pre-vetting, în privința candidatului la funcția de membru al Consiliului Superior al Magistraturii, Iulian Muntean.

Procuratura Anticorupție precizează că, potrivit actului de autosesizare, la data de 14.12.2018, șeful Secției analiză operațională a Direcției Analitice, CNA la interpelarea din 29.10.2018, a organului de urmărire penală al CNA, în cauza penală cu denumirea generică „ASEM”, a efectuat analiza operațională în privința a trei intermediari, precum și în privința studenților și profesorilor bănuiți, învinuiți, în actele de corupție, inclusiv și în privința profesorului Iulian Muntean, care la acea dată avea statut procesual de învinuit.

La data de 15.12.2018, prin scrisoarea de însoțire semnată de Șeful Direcției Generale Analitică a CNA, raportul de analiză operațională menționat, a fost expediat organului de urmărire penală al CNA.