Un barbat din Leova a murit, iar altul din Tvardița a supraviețuit in urma intoxicarii cu dioxidul de carbon produs la fermentarea vinului7Foto© publika.md

Un barbat din Leova a murit, iar altul din Tvardița a supraviețuit in urma intoxicarii cu dioxidul de carbon produs la fermentarea vinului

, 10 știri, 4 vizualizări

Un bărbat de 58 de ani din Leova și-a pierdut viața într-un beci unde au fost păstrate butoaie cu must. Corpul neînsuflețit al acestuia a fost extras de localnici. Într-un alt caz de intoxicare cu gazele emanate în urma procesului de fermentare a vinului a fost înregistrat în acest week-end într-o gospodărie particulară din orașul Tvardița, raionul Taraclia.

Proprietarul gospodăriei, a intrat în beciul casei și nu a mai reușit să iasă. Solicitați să intervină, salvatorii au recuperat din beci bărbatul în vârstă de 50 de ani. Din fericire, acesta a supraviețuit fiind ulterior transportat de Serviciul asistență medicală urgentă la Spitalul raional.

În contextul începerii perioadei de culegere a strugurilor și producere a vinului, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență îndeamnă cetățenii să fie foarte prudenți, în perioada fermentării vinului. Pentru a evita cazurile de intoxicație cu dioxid de carbon, acumulat în beciurile proprii, specialiștii recomandă ca oamenii să nu intre în încăperile unde se fermentează vinul dacă acestea nu sunt dotate cu ventilație corespunzătoare.