Un deputat PAS cere Procuraturii Generale și CNA-ului să cerceteze donațiile fictive pentru Partidul Democrat4Foto© ziarulnational.md

Un deputat PAS cere Procuraturii Generale și CNA-ului să cerceteze donațiile fictive pentru Partidul Democrat

, 5 știri, 21 vizualizări

Deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Dumitru Alaiba, a expediat astăzi un demers la Procuratura Generală și la Centrul Național Anticorupție (CNA) cu solicitarea de a cerceta donațiile fictive făcute pentru Partidul Democrat (PD).

„În special, am în vedere cazul donațiilor fictive pentru Partidul Democrat în raionul Criuleni din martie 2018. Din câte știu, instituțiile nu s-au autosesizat atunci, dar ar fi cazul să o facă. Să vedem cât de amplă a fost operațiunea. A fost la fel și în alte raioane sau este un caz izolat?

Vorbim potențial despre o schemă de spălare de bani care a funcționat ani la rând și prin care s-au legitimizat zeci sau sute de milioane de lei. Lista potențialilor martori este una semnificativă. Oricine a semnat trebuie întrebat dacă a donat cu adevărat sau doar și-a pus semnătura. S-ar putea să iasă la suprafață o chestie foarte curioasă”, și-a argumentat Alaiba demersul.