Un eurodeputat dezaprobă evenimentele din Parlamentul de la Chișinău: Cerem să fie respectată legea și voința oamenilor2Foto© deschide.md

Un eurodeputat dezaprobă evenimentele din Parlamentul de la Chișinău: Cerem să fie respectată legea și voința oamenilor

, 5 știri, 7 vizualizări

Europarlamentarul Siegfried Mureșan, președintele Delegației Parlamentului European la Comitetul Parlamentar de Asociere UE – R. Moldova, a anunțat că în cadrul ședinței de marți, 8 decembrie, a Delegației Parlamentului European pentru Relațiile cu R. Moldova s-a discutat despre votul majorității Parlamentului prin care Serviciul de Informații și Securitate (SIS) a fost trasferat în subordinea Parlamentului, precum și alte subiecte importante ce vizează R. Moldova. Totodată, potrivit lui Mureșan, în cadrul ședinței, a participat și președinta aleasă R. Moldova, Maia Sandu.

Europarlamentarul susține că „este inacceptabil votul majorității Parlamentului R. Moldova – controlată de președintele socialist încă în funcție, Igor Dodon , prin care SIS a fost transferat din subordinea președintelui, în subordinea Parlamentului R. Moldova”.

„Igor Dodon a pierdut alegerile, dar nu vrea să piardă prerogativele prezidențiale, așa că încearcă să le ia împreună cu el. Într-o democrație, odată ce ai pierdut alegerile prezidențiale, trebuie să accepți transferul transparent de putere către succesorul tău (…)