Un fost angajat al Brigazii „FULGER” și un polițist din Hincești sunt cercetați penal pentru corupție7Foto1Video© deschide.md

Un fost angajat al Brigazii „FULGER” și un polițist din Hincești sunt cercetați penal pentru corupție

, 22 știri, 22 vizualizări

Un fost angajat al Brigăzii de poliție cu destinație specială „FULGER” (BPDS) a Inspectoratului General al Poliției (IGP) al MAI și un fost angajat al IP Hîncești sunt cercetați penal pentru trafic de influență. Acțiunile ilegale ale acestora, au fost documentate în perioada 2018-2019 de ofițerii Serviciului protecție internă și anticorupție (SPIA) al MAI, de comun cu angajații Procuraturii  Anticorupție și Centrului Național Anticorupție.

Potrivit informațiilor preliminare, aceștia ar fi pretins și primit de la doi locuitori ai municipiului Chișinău mijloace bănești în sumă de 1300 de euro, susținând că ar avea influență asupra unor persoane publice din cadrul Secției calificare a conducătorilor auto Hîncești a ÎS „CRIS Registru” și a filialei Hîncești a ÎS „Centrul de pregătire a specialiștilor pentru Armata Națională” pentru a-i determina să faciliteze susținerea probelor practice și obținerea permisului auto de categoria „A”, „B”, „D” și „E” fără a susține examenele de calificare.

În privința acestora a fost inițiate două cauze penale în baza indicilor infracțiunii prevăzute de art. 326 Cod penal (Traficul de influență). Dacă vor fi găsiți vinovați, aceștia riscă amendă în mărime de la 2000 la 3000 unități convenționale sau închisoare de până la 5 ani.

Asta pentru a afla de la fosta conducere a SIS care au fost argumentele
Igor Dodon,
Dodon confirmă: A doua identitate a lui Plahotniuc, eliberată pe…
Nu pot să dau numele la a doua persoană. Nu este persoană publică, nu este membru de partid
Igor Dodon,
Detalii! Cine a decis să-i fie acordată lui Plahotniuc a doua…