Un fost șef de la Aeroportul Mărculești, trimis în judecată pentru prejudicierea statului cu circa 2 milioane lei4Foto© jurnal.md

Un fost șef de la Aeroportul Mărculești, trimis în judecată pentru prejudicierea statului cu circa 2 milioane lei

, 7 știri, 12 vizualizări

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) anunță trimiterea în judecată a dosarului de învinuire a unui fost factor de decizie al Aeroportului Internațional Mărculești și a unui fost evaluator al Camerei de Comerț și Industrie, filiala din Soroca, pentru prejudicierea statului cu aproape două milioane lei, în 2015. Potrivit unui comunicat al PCCOCS, cei doi sunt acuzați de faptul că și-ar fi depășit în mod vădit atribuțiile de serviciu – primul, în calitate de autor al infracțiunii, iar al doilea în calitate de complice.

Mai exact, cei doi ar fi convenit asupra stabilirii unui cost redus pentru patru autocamioane și o semiremorcă a Aeroportului, care ulterior au fost schimbate pe alte nouă autocamioane mai vechi și o semiremorcă din partea unei companii. Autocamioanele deținute de Aeroport aveau o vechime de până la zece ani, iar cele primite în schimb fuseseră fabricate în perioada URSS, unul din acestea fiind chiar din anul 1978.

La luarea deciziei de implementare a acestui contract de schimb, fostul conducător al Aeroportului nu a cerut acordul obligatoriu al Consiliului de Administrație al întreprinderii. Schema a fost implementată pe parcursul a trei săptămâni, iar evaluarea a avut loc în chiar ziua în care a fost solicitată. Ulterior, bunurile vechi primite în schimb au fost și ele la rândul lor transmise din proprietatea Aeroportului, în mod legal.