Un microbuz cu 17 pasageri, pe ruta București-Chișinău, s-a răsturnat în județul Galați9Foto© realitatea.md

Un microbuz cu 17 pasageri, pe ruta București-Chișinău, s-a răsturnat în județul Galați

, 12 știri, 17 vizualizări

Un microbuz cu 17 persoane s-a răsturnat luni, pe DN 24, între localitățile Gara Berheci și Priponești din județul Galați. Acesta efectua curse București-Chișinău. Un singur pasager, o femeie în vârstă de 55 de ani, care acuza dureri abdominale, a fost transportat la spital, restul pasagerilor fiind preluați de un alt microbuz pus la dispoziție de firma transportatoare, informează Agerpres.

„La data de 8 ianuarie 2024, la ora 13,57, Inspectoratul de poliție Județean (IPJ) Galați a fost sesizat prin apel la S.N.U.A.U. 112 cu privire la faptul că pe DN 24 a avut loc un eveniment rutier în urma căruia un microbuz cu 17 pasageri s-ar fi răsturnat în afara părții carosabile.

Din verificările preliminare efectuate de polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Galați și a Postului de Poliție Priponești s-a stabilit faptul că un bărbat cu vârsta de 40 de ani, cu dublă cetățenie, română și moldovenească, în timp ce conducea un microbuz care efectua o cursă de transport persoane de la București către Chișinău, când a ajuns pe DN 24, între localitățile Gara Berheci și Priponești, din județul Galați, ar fi pierdut controlul direcției de mers pe fondul unui carosabil acoperit cu zăpadă, precum și a vântului puternic, iar autovehiculul ar fi derapat, a părăsit partea carosabilă și s-a răsturnat.