Un ofițer de urmărire penală din Rîșcani a fost reținut în timp ce ar fi luat o mită de 5 mii de euro© unimedia.info

Un ofițer de urmărire penală din Rîșcani a fost reținut în timp ce ar fi luat o mită de 5 mii de euro

, 7 știri, 16 vizualizări

Un polițist din cadrul Inspectoratului de Poliție al raionului Râșcani a fost prins în flagrant de procurorii anticorupției și riscă până la 10 ani de pușcărie, după ce a luat 5000 de euro mită de la un bărbat. În schimbul banilor, polițistul i-a promis că-l poate scăpa pe acesta de un dosar penal, pornit pe jaf și conducerea mijlocului de transport în stare de ebrietate.

Potrivit procuraturii, reținerea a avut loc, miercuri, 28 iulie, în apropiere de satul Zăicani. Ofițerul de urmărire penală a fost documentat în momentul pretinderii și primirii sumei de 5 mii de euro de la un bărbat. În schimbul acestei sume, polițistul urma să mușamalizeze procesul penal, în care bărbatul era cercetat pentru un pretins jaf și conducerea mijlocului de transport în stare de ebrietate.

Ofițerul a fost reținut preventiv imediat după primirea banilor.

Pentru corupere pasivă, legislația prevede de la 5 la 10 ani închisoare cu amendă de cel mult 400 mii lei și cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcții publice sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 7 la 10 ani.