Un vicepreședinte al Parlamentului anunță că dosarul privind uzurparea puterii va fi în curând clasat2Foto© unimedia.info

Un vicepreședinte al Parlamentului anunță că dosarul privind uzurparea puterii va fi în curând clasat

, 6 știri, 11 vizualizări

„În foarte scurt timp dosarul privind uzurparea puterii va fi clasat, chiar dacă procurorul, care a instrumentat acest dosar, nu este de acord. Comisia parlamentară de anchetă pe același subiect a fost practic lichidată, chiar dacă Platforma DA a insistat ca reprezentantul nostru să preia șefia acestei comisiei.”, a scri vicepreședintele Parlamentului pe o rețea de socializare.

Solicitată de UNIMEDIA, purtătoarea de cuvânt a Procuraturii Generale, Maria Vieru, a declarat că urmărirea penală pe acest caz continuă, iar despre soluțiile adoptate în consecință, Procuratura va informa de sine stătător.

Amintim că la data de 18 iunie 2019, Parlamentul a decis, cu 61 de voturi, crearea Comisiei de anchetă, formată din șapte deputați, pentru elucidarea tuturor circumstanțelor de fapt și de drept privind tentativa puciului anticonstituțional a Partidului Democrat realizată prin intermediul Curții Constituționale și a Procuraturii Generale. Fracțiunea deputaților democrați a refuzat să înainteze membri pentru comisie.