Universitățile din Republica Moldova ar putea pregăti specialiști în terapie ocupațională5Foto© realitatea.md

Universitățile din Republica Moldova ar putea pregăti specialiști în terapie ocupațională

, 6 știri, 2 vizualizări

În învățământul universitar din Republica Moldova ar putea fi introdus un curs de terapie ocupațională. Despre asta s-a discutat la o conferință internațională, organizată pe platforma Comisiei protecție socială, sănătate și familie.

La ședință au participat deputați, reprezentanți ai Ministerului Educației și Cercetării, ai Ministerului Muncii și Protecției Sociale, medici, psihologi și membri ai organizațiilor neguvernamentale care prestează servicii de terapie ocupațională. De asemenea, la discuții a participat și președinta Federației Mondiale de Terapie Ocupațională, Samantha Shann, care a prezentat experiența altor țări în implementarea acestei terapii pe scară largă.

Participanții la ședință au discutat despre aplicarea terapiei ocupaționale la reabilitarea persoanelor cu dizabilități și necesitatea pregătirii specialiștilor în acest sens. De menționat că terapia ocupațională ajută persoanele să dezvolte sau să recupereze anumite abilități necesare desfășurării activităților zilnice. Acest tip de terapie se focusează pe necesitățile fiecărui beneficiar în parte, iar scopul final al acesteia este să contribuie la asigurarea unui stil de viață independent și cât mai eficient.