Anunț important pentru consumatorii Moldovagaz4Foto© zdg.md

Anunț important pentru consumatorii Moldovagaz

, 7 știri, 10 vizualizări

În scopul armonizării cu standardele europene în domeniul gazelor naturale, începând cu luna septembrie 2023, SA „Moldovagaz” anunță că va reflecta în paralel, cu titlu informativ, în factura de plată consumul de gaze naturale exprimat în metri cubi, valoarea puterii calorifice superioare folosite la facturare și cantitatea totală de energie consumată.

Săptămâna trecută, președintele Consiliului de administrație al S.A. „Moldovagaz”, Vadim Ceban, a prezentat trei scenarii privind tarifele care urmează să le achitate consumatorii finali pentru gaze naturale. Furnizorul a făcut propriile calcule, acestea arată că tarifele ar putea fi ajustate anul viitor și doar dacă prețul de achiziție ar fi de 450 dolari pentru o mie de metri cubi de gaze.

Joi, 21 septembrie, în cadrul unei conferințe de presă, Vadim Ceban a menționat că, deocamdată, nu sunt premise pentru scăderea tarifelor la gaze. Potrivit celor trei scenarii examinate de Moldovagaz, tariful ar scădea până la 15,6 lei per o mie de metri cubi de gaze. Pentru ca asta să se întâmple, R. Moldova ar trebui să aibă gaz procurat la preț de 450 dolari.