Avocatul Aureliu Colenco, despre reținerea Marinei Tauber: Procurorul de caz nu avea dreptul să facă această ordonanță, este abuz total9Foto© realitatea.md

Avocatul Aureliu Colenco, despre reținerea Marinei Tauber: Procurorul de caz nu avea dreptul să facă această ordonanță, este abuz total

, 13 știri, 25 vizualizări

Avocatul Aureliu Colenco spune că deputata Marina Tauber a fost reținută ilegal la Aeroportul Internațional Chișinău. Ea nu avea nicio interdicție de a părăsi țara. Avocatul lui Tauber mai spune că s-au comis abuzuri în privința clientului său și are legătură cu alegerile bașcanului din Găgăuzia, care au avut loc ieri.  În cadrul acestora, candidatul Partidului „ȘOR”, Evghenia Guțul, a obținut cele mai multe voturi și urmează turul doi de scrutin.

„În privința Marinei Tauber nu a fost emisă nicio măsură preventivă. Ea nu a avut interdicții de a părăsi teritoriul Republicii Moldova. Procuratura Anticorupție și instanța de judecată au fost informați despre intenția ei de a pleca din țară. Mai mult, Marina Tauber le-a expediat biletele tur-retur, sub semnătură electronică.

Până astăzi, nici avocații, nici Marina Tauber nu au primit vreo citație din partea instanței de judecată. Noi nu am știut dacă va fi sau nu vreo ședință de judecată în privința ei. Ceea ce s-a întâmplat astăzi reprezintă un abuz la adresa Marinei Tauber în legătură cu alegerile din Găgăuzia.