Banca Națională a Moldovei nu susține anularea Legii miliardului5Foto1Video© deschide.md

Banca Națională a Moldovei nu susține anularea Legii miliardului

, 11 știri, 3 vizualizări

Banca Națională a Moldovei nu susține inițiativa legislativă privind anularea legii miliardului furat, votată, miercuri, în două lecturi, de către deputații PSRM și ai Partidului Șor. Într-o scrisoare expediată Parlamentului și Ministerului Finanțelor, guvernatorul BNM Octavian Armașu menționează că anularea acestei legi ar putea provoca o creștere necontrolată a inflației, ar putea afecta negativ dezvoltarea economică a țării și ar putea pune sub semnul întrebării cooperarea țării noastre cu Fondul Monetar Internațional.

„Orice inițiative legislative care au drept obiect retragerea sau anularea angajamentului asumat de stat, precum și a efectelor acestuia, ar putea avea impact negativ asupra potențialului de dezvoltare a economiei naționale, deoarece vor crea o situație de instabilitate și incertitudine atât pentru agenți economici si investitorii interni cât și cei străini, afectând imaginea, reputația si credibilitatea tarii si ale autorităților publice centrale”,  explică guvernatorul BNM.

De asemenea, BNM atenționează că „orice acțiuni întreprinse contrar angajamentelor asumate pot compromite grav relațiile cu FMI și perspectivele viitoare de finanțare a Republicii Moldova”.