Conflictul din Ucraina nu se va termina până când Occidentul nu renunță la planurile sale de a învinge Moscova, susține Lavrov© protv.md

Conflictul din Ucraina nu se va termina până când Occidentul nu renunță la planurile sale de a învinge Moscova, susține Lavrov

, 6 știri, 5 vizualizări

Scopul „Occidentului colectiv condus de SUA” este de a-si consolida hegemonia mondiala, a declarat Lavrov in interviul pentru publicatia Kompas. Lavrov urmeaza sa participe in aceasta saptamana la Summitul Asiei de Est si la forumul regional al Asociatiei Natiunilor din Asia de Sud-Est (ASEAN) de la Jakarta, unde este asteptat si secretarul de stat american Antony Blinken.

„De ce nu se termina confruntarea armata in Ucraina? Raspunsul este foarte simplu - aceasta va continua pana cand Occidentul va renunta la planurile sale de a-si mentine dominatia si de a-si depasi dorinta obsesiva de a provoca o infrangere strategica Rusiei cu mainile marionetelor sale de la Kiev”, potrivit transcrierii interviului publicat pe site-ul Ministerului de Externe rus.

„Deocamdata, nu exista semne de schimbare in aceasta pozitie”, a afirmat seful diplomatiei ruse.

Rusia a declansat in februarie 2022 o invazie pe scara larga in Ucraina, in ceea ce ea numeste „operatiune militara speciala” pentru „denazificarea” statului vecin. Kievul si aliatii sai califica razboiul, care a intrat deja in a 17-a luna, drept o agresiune imperialista de cucerire de noi teritorii.