Coronavirusul rămâne un pericol. Organizația Mondială a Sănătății recomandă menținerea nivelului înalt de vaccinare împotriva COVID-192Foto© deschide.md

Coronavirusul rămâne un pericol. Organizația Mondială a Sănătății recomandă menținerea nivelului înalt de vaccinare împotriva COVID-19

, 5 știri, 4 vizualizări

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) menține nivelul maxim de alertă cu privire la pandemia de COVID-19 și recomandă menținerea unui ritm înalt de vaccinare împotriva noului coronavirus, pentru atingerea acoperiri vaccinale de 100% a grupurilor vulnerabile.

Recomandările au fost făcute de directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, după cea de-a paisprezecea reuniuni a Comitetului de Urgență al Regulamentului Internațional de Sănătate, privind pandemia COVID-19, desfășurată vineri, 27 ianuarie 2023.

Potrivit directorului general al OMS, este prematură ridicarea celui mai înalt nivel de alertă privind pandemia de COVID-19. Pandemia se află probabil într-un „punct de tranziție” și are în continuare nevoie de o gestionare atentă pentru „atenuarea potențialelor consecințe negative”, a precizat OMS într-un comunicat.