Energocom a desfășurat o nouă licitație de achiziție a gazelor naturale5Foto© publika.md

Energocom a desfășurat o nouă licitație de achiziție a gazelor naturale

, 8 știri, 5 vizualizări

Licitația a fost desfășurată pentru furnizarea volumelor de gaze naturale ce depășesc 100 mcm /1 TWh, destinate stocării, acoperind o parte semnificativă a aprovizionării pieței de gaze din Moldova în perioada de iarnă. Achiziția respectivă va fi acoperită din sursele Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD), care a semnat un Acord de împrumut cu Guvernul Republicii Moldova.

Directorul DEPA Commercial S.A., Konstantinos Xifaras, a declarat că „rezultatul pozitiv al recentei licitații consolidează și mai mult parteneriatul deja puternic dintre cele două companii și confirmă intenția DEPA Commercial S.A. de a rămâne cel mai mare furnizor strategic al Republicii Moldova din Europa, contribuind la securitatea aprovizionării cu gaze naturale și diversificarea surselor de aprovizionare pentru piața de gaze din Moldova”.

„Continuăm să consolidăm relația cu DEPA Commercial S.A., relație care ajută R. Moldova să-și sporească securitatea energetică și să-și diversifice sursele de aprovizionare cu resurse energetice”, a spus directorul Energocom, Victor Bînzari.