Erdogan, supărat pe UE. Președintele Turciei susține că Ankara s-ar putea despărți de Uniunea Europeană, dacă va fi necesar3Foto© tv6.md

Erdogan, supărat pe UE. Președintele Turciei susține că Ankara s-ar putea despărți de Uniunea Europeană, dacă va fi necesar

, 5 știri, 19 vizualizări

Președintele turc Recep Tayyip Erdogan a declarat sâmbătă, 16 septembrie, că Ankara s-ar putea despărți de Uniunea Europeană, dacă va fi necesar, fiind întrebat despre raportul recent adoptat de Parlamentul European cu privire la Turcia, informează Reuters.

Vorbind cu reporterii înainte de călătoria sa în Statele Unite, Erdogan a mai spus că Uniunea Europeană face demersuri pentru a se distanța de Turcia.

Săptămâna aceasta, Parlamentul European a adoptat un raport în care se menționează că discuțiile privind aderarea Ankarei la blocul comunitar nu ar trebui reluate în circumstanțele actuale. Demnitarii europeni și-au exprimat îngrijorarea cu privire la încălcarea drepturilor omului și a statului de drept. În acest sens, legislatorii europeni au pledat pentru găsirea unui „cadru realist” pentru relațiile dintre Bruxelles și Ankara, notează Politico.

Turcia s-ar putea desparti de Uniunea Europeana daca va fi necesar
Recep Tayyip Erdoğan,
Recep Erdogan: „Turcia s-ar putea desparti de Uniunea Europeana daca…