Fără decizie judecătorească, autoritățile vor putea pune sechestru sau confisca bunurile celor vizați de sancțiuni internaționale2Foto© realitatea.md

Fără decizie judecătorească, autoritățile vor putea pune sechestru sau confisca bunurile celor vizați de sancțiuni internaționale

, 5 știri, 5 vizualizări

Legislația care se referă la aplicarea sancțiunilor internaționale va fi îmbunătățită. În ședința plenară de astăzi, deputații au votat, în a doua lectură, modificări la Legea privind aplicarea măsurilor restrictive internaționale.

Proiectul de lege a fost elaborat de Ministerul Justiției. Adoptarea acestui document face parte din Planul de acțiuni pentru implementarea măsurilor propuse de Comisia Europeană în Avizul privind cererea de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană. În cadrul acestuia, Republica Moldova și-a asumat angajamentul de deoligarhizare prin eliminarea influenței excesive a intereselor private asupra vieții economice, politice și publice.

Potrivit autorilor, modificările legislative sunt necesare întrucât, în prezent, reglementările aspectelor legate de aplicarea măsurilor restrictive internaționale sunt, pe alocuri, deficitare. Astfel, proiectul de lege are scopul de a elimina anumite lacune și de a asigura aplicabilitatea normelor legale.