Filat de partea primarului de Nisporeni – Fostul premier condamnă acțiunile procuraturii în raport Grigore Robu3Foto© politik.md

Filat de partea primarului de Nisporeni – Fostul premier condamnă acțiunile procuraturii în raport Grigore Robu

, 4 știri, 13 vizualizări

Condamn cu fermitate acțiunile procuraturii în raport cu primarul de Nisporeni, Grigore Robu. Aceste „coincidențe întîmplătoare”, care se produc exact în preajma alegerilor locale generale, sînt egal cu atac asupra democrației și justiție politică, notează Noi.md cu referire la unimedia.

Republica Moldova a primit cadou statutul de țară candidat, statut care ne obligă să facem progrese rapide în edificarea unui stat democratic, care apreciază valorile europene și se aliniază principiilor UE de bună guvernare. În același timp, autoritățile atacă frontal procesul electoral, punînd presiuni pe toți primarii și candidații care nu acceptă să se supună voinței politice a PAS. Campania încă nu a început, dar rezultatele alegerilor deja sînt fraudate.

Solicit autorităților să suspende acțiunile în raport cu dl Robu pentru perioada campaniei. Și să renunțe la acte de justiție publică prin care orice cetățean este prezentat vinovat pînă la pronunțarea instanței. Îndemn toate partidele de opoziție la o cooperare în sensul protejării alegerilor de atacul guvernanților.