În ce sate din țară se anunță proiecte masive de infrastructură6Foto© zdg.md

În ce sate din țară se anunță proiecte masive de infrastructură

, 12 știri, 20 vizualizări

Guvernul a selectat 612 localități care vor beneficia de proiecte implementate în cadrul Programului Național „Satul European”, ediția 2024. Anunțul a fost făcut de ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu. În același timp, el a precizat că aproape 1,8 miliarde de lei s-au investit în 906 de localități din țară pentru îmbunătățirea condițiilor de viață a cetățenilor, începând cu anul 2022, de la lansarea acestui program.

ANDREI SPÎNU, ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale: „Peste un milion de oameni din țara noastră au condiții mai bune de viață. Mai concret, locuitorii din 114 sate beneficiază acum de acces la apă potabilă. Am construit peste 800 de kilometri de apeduct. Mai mult de 150 de localități se bucură de iluminat stradal, iar în 561 de sate au fost construite sau reabilitate clădiri publice precum: școli, grădinițe, centre de asistență medicală. S-au construit terenuri de joacă, parcuri și au fost elaborate planuri urbanistice generale.”

În același timp, potrivit ministrului, un număr de 748 de dosare au fost depuse la Programul Național „Satul European”, ediția 2024, dintre care peste 600 au fost selectate.

Valoarea totală a proiectelor este de 2,8 miliarde de lei
Andrei Spînu,
Peste 600 de localități vor beneficia, în acest an de investiții în…
Este cea mai mare investiție pe care a făcut-o Guvernul de la independență încoace
Andrei Spînu,
Peste 600 de localități vor beneficia de Programul național „Satul…