Klaus Iohannis participă joi și vineri la reuniunea Consiliului European, unde se va discuta situația din Republica Moldova și Ucraina2Foto© ziarulnational.md

Klaus Iohannis participă joi și vineri la reuniunea Consiliului European, unde se va discuta situația din Republica Moldova și Ucraina

, 5 știri, 2 vizualizări

Președintele Klaus Iohannis va pleda cauza R. Moldova la reuniunea Consiliului European, care va avea loc la Bruxelles în perioada 27-28 iunie. Agenda reuniunii include teme precum situația din Ucraina, securitatea și apărarea Uniunii Europene, situația din Orientul Mijlociu, competitivitatea, fenomenul migrației, Marea Neagră, R. Moldova și aspecte legate de amenințările hibride.

Potrivit Administrației Prezidențiale, Iohannis va reitera necesitatea continuării sprijinului pentru Ucraina, pe toate dimensiunile, cu un accent particular pe asigurarea unui răspuns adecvat la nevoile militare imediate și va accentua importanța continuării sprijinului pentru R. Moldova, atât la nivel european, cât și în plan bilateral.

„Agenda Consiliului European include teme de actualitate, precum situația din Ucraina, securitatea și apărarea Uniunii Europene, situația din Orientul Mijlociu, competitivitatea, fenomenul migrației, Marea Neagră, R. Moldova și aspecte legate de amenințările hibride.