La Chișinău s-a desfășurat Marea Dictare Națională – Peste 1800 de persoane au participat la evenimentul din Piața Marii Adunări Naționale6Foto© politik.md

La Chișinău s-a desfășurat Marea Dictare Națională – Peste 1800 de persoane au participat la evenimentul din Piața Marii Adunări Naționale

, 7 știri, 14 vizualizări

La Chișinău s-a desfășurat Marea Dictare Națională. La evenimentul organizat de ministerul Educației și Cercetării din Piața Marii Adunări Naționale au participat peste 1800 de persoane. În acest an, textul Marii Dictări Naționale face parte din opera lui Spiridon Vangheli – „Școala Vieții”.

Marea Dictare a început cu un discurs din partea președintei Maia Sandu, care i-a încurajat pe participanți, urându-le succes.

„Cuvântul are puterea de a crea sau distruge lucruri, iar pentru noi, cuvântul în limba română are o putere dublă, pentru că vine ca o moștenire prețioasă lăsată de înaintași, dar și ca o responsabilitate aproape sacră pe care o ducem înainte către urmași. Cu recunoștință față de cei care au lăsat limba română vie pe aceste meleaguri, din cele mai cumplite timpuri, când pentru a rosti o poezie în limba română erai arestat – azi celebrăm libertatea și bucuria de a trăi în limba română” a menționat președintele R. Moldova.