Lasconi, după ce Austria a refuzat din nou aderarea României la Schengen: Să punem piciorul în prag3Foto© stirileprotv.ro

Lasconi, după ce Austria a refuzat din nou aderarea României la Schengen: Să punem piciorul în prag

, 5 știri, 13 vizualizări

România este din nou umilită de Austria, iar liderii noștri, cei care ar fi trebuit să se bată pentru interesele noastre, stau ascunși în fotolii confortabile. (...) Marcel Ciolacu s-a mulțumit să ne vândă iluzii ieftine. A vândut eșecul aderării României la Spațiul Schengen Aerian pe post de victorie. Aderarea doar cu spațiul aerian nu ajută transportatorii care stau la cozi interminabile la granițe. Nu ajută miile de antreprenori care continuă să piardă milioane de euro din cauza întârzierilor. E timpul să punem piciorul în prag”, spune Lasconi, pe Facebook.

Aceasta crede că România are nevoie de lideri puternici care să știe să negocieze, să folosească toate pârghiile, inclusiv economice, pentru a obliga Austria să renunțe la acest „veto”.

„Țara noastră îndeplinește toate condițiile. În timp ce România rămâne blocată la poarta Europei, Klaus Iohannis și Marcel Ciolacu se fac că plouă. Nu am văzut niciun plan concret, nicio măsură fermă adoptată care să garanteze că România intră în Schengen până la sfârșitul anului. E ca și cum am aștepta să ne umilească în continuare Austria”, mai spune Lasconi.