Pentru aderarea României și Bulgariei și cu granițele terestre este nevoie de o nouă decizie a Consiliului3Foto© jurnalul.ro

Pentru aderarea României și Bulgariei și cu granițele terestre este nevoie de o nouă decizie a Consiliului

, 6 știri, 33 vizualizări

Stabilirea datei pentru ridicarea controalelor la frontierele terestre cu România și Bulgaria va necesita o nouă decizie din partea Consiliului, conform comunicatului oficial emis după reuniunea miniștrilor de Interne ai UE de joi. Următoarea întâlnire a Consiliului Justiție și Afaceri Interne (JAI) este programată pentru 12-13 decembrie.

Comunicatul menționează că România și Bulgaria au prezentat măsurile luate pentru protecția frontierelor lor, dar nu oferă o dată clară pentru ridicarea controalelor la frontierele terestre. Ministrul de Interne al Austriei, Gerhard Karner, a reiterat opoziția țării sale față de aderarea deplină a României și Bulgariei la Schengen, declarând că încă nu este momentul pentru aceasta.

Pe de altă parte, președinția ungară a Consiliului susține aderarea celor două țări, subliniind importanța consolidării securității frontierelor externe.