Maia Sandu: Majorarea pensiilor - obiectiv național în calitate de Președinte. Nicio pensie sub 2000 de lei2Foto© deschide.md

Maia Sandu: Majorarea pensiilor - obiectiv național în calitate de Președinte. Nicio pensie sub 2000 de lei

, 4 știri, 14 vizualizări

La moment, în R. Moldova, 387 mii de oameni au o pensie mai mică de 2000 de lei, dintre care 180 mii au o pensie mai mică de 1200 de lei. Aproape 72% din pensionari au o pensie mai mică de 2000 de lei. 80% din pensionari trăiesc sub pragul sărăciei absolute. Datele au fost prezentate de lidera Partidului Acțiune și Solidaritate, Maia Sandu, în cadrul unui briefing de presă. Aceasta a menționat că este trebuie stabilit drept obiectiv național creșterea pensiei minime la 2000 de lei.

„În ultimele două săptămâni m-am întâlnit cu oameni din peste 30 de localități ale țării. La fiecare întâlnire, oamenii m-au întrebat un lucru – dacă este adevărat că pensia se va indexa de la 1 octombrie doar cu 1.07%. Oamenii se simt nedumeriți, batjocoriți, după ce le-au fost promise majorări de 20%, apoi de 10%, ca într-un final să li se dea doar 1% – o majorare de 12 lei la pensia minimă sau 19 lei la pensia medie. O majorare care le ajunge, în cel mai bun caz, să cumpere doar 2-3 măști de protecție.

De-a lungul timpului, Dodon și alții ca el au sărăcit poporul știind prea bine ce fac. Cauzele pensiilor mici sunt – minciuna, incompetența și corupția. La cel mai înalt nivel”, a precizat Maia Sandu.