Miniștrii Energiei din Moldova și România au semnat un memorandum privind interconectarea rețelelor de gaze și energie3Foto© jurnal.md

Miniștrii Energiei din Moldova și România au semnat un memorandum privind interconectarea rețelelor de gaze și energie

, 10 știri, 7 vizualizări

Miniștrii Energiei din Republica Moldova și România au semnat astăzi un Memorandum de înțelegere privind realizarea proiectelor de interconectare a rețelelor de gaze naturale și energie electrică.

Memorandumul va contribui la atingerea obiectivului nostru de a deveni parte a pieței de energie europeană încă înainte de a deveni țară membră a Uniunii Europene, a declarat Victor Parlicov, ministrul Energiei din Republica Moldova.

România este pe pragul de a atinge independența energetică, fiind în acest an exportator net de energie electrică și bazându-se doar pe gazele produse intern. Cât privește securitatea energetică, ne-am bucurat să vedem în ultimii ani investiții în infrastructură, ce permit diversificarea surselor de aprovizionare, și planificăm pașii următori. Energia este inima economiei și poate fi folosită ca instrument de șantaj sau ca instrument de dezvoltare, iar Republica Moldova poate conta oricând pe sprijinul României”, a declarat Sebastian Burduja, ministrul Energiei din România.