Nicolas Maduro devine a treia oară președintele Venezuelei3Foto© realitatea.md

Nicolas Maduro devine a treia oară președintele Venezuelei

, 4 știri, 2 vizualizări

Elvis AMOROSO, PREȘEDINTELE CONSILIULUI NAȚIONAL ELECTORAL: „Cu 80% de voturi numărate și o prezență la vot de 59%, rezultatele sunt următoarele: Pe primul loc este Nicolas Maduro Moros. Candidatul  marelui partid patriotic, a obținut 5,150,992 de voturi, obținând astfel 51,2%.”

Astfel președintele în exercițiu Nicolas Maduro a câștigat un al treilea mandat. Asta în ciuda multiplelor sondaje la ieșirea de la urne care indicau o victorie a opoziției. Maduro, care a apărut la palatul prezidențial în fața susținătorilor care îl aclamau, a declarat că realegerea sa este un triumf al păcii și stabilității și a reiterat afirmația sa din timpul campaniei că sistemul electoral din Venezuela este transparent.  (de scos)

Guvernul condus de Maduro a prezidat o deteriorare economică și socială accentuată. Statele Unite au reimpus sancțiuni petroliere în aprilie, acuzându-l pe Maduro că nu a respectat acordurile încheiate cu opoziția pentru a asigura alegeri libere. Acum Statele Unite au îngrijorări serioase cu privire la rezultatele anunțate de autoritatea electorală.