O nouă Reuniune a miniștrilor de Externe din Republica Moldova, România și Ucraina va avea loc în februarie5Foto© deschide.md

O nouă Reuniune a miniștrilor de Externe din Republica Moldova, România și Ucraina va avea loc în februarie

, 8 știri, 4 vizualizări

Se planifică o nouă reuniune a Miniștrilor de Externe din Moldova, România și Ucraina, anunță șeful diplomației de la București, în cadrul întâlnirii G7+ a șefilor diplomațiilor.

Evenimentul este programat în luna februarie. Anterior, Bogdan Aurescu, Nicu Popescu și Dmitro Kuleba și-au dat mâna la Odesa, în luna septembrie anul trecut. Atunci, la întrevedere au participat și miniștrii energiei din cele trei state, fiind convenite linii comune de acțiune pentru dezvoltarea interconectivității și consolidarea securității energetice a Ucrainei și Republicii Moldova, pe termen mediu și lung, potrivit Realitatea.md.

„Ministrul român a evidențiat și situația specială a Republicii Moldova, confruntată cu o profundă criză energetică, generată de limitări în ceea ce privește disponibilitatea și accesul la resurse. A precizat că România contribuie în mod direct la găsirea de soluții pentru cele mai presante probleme, cum ar fi asigurarea a circa 80% din necesarul total de consum de energie electrică al Republicii Moldova, precum și asigurarea tranzitului de gaze către acest stat prin gazoductul Iași-Ungheni-Chișinău”, precizează diplomația de la București.