Patrimoniul cultural al Republicii Moldova, prezentat într-o expoziție găzduită de Muzeul Parlamentului3Foto© realitatea.md

Patrimoniul cultural al Republicii Moldova, prezentat într-o expoziție găzduită de Muzeul Parlamentului

, 5 știri, o vizualizare

Muzeul Parlamentului găzduiește expoziția tematică „Patrimoniul cultural al Republicii Moldova”, care cuprinde o serie de cărți de preț pentru istoria și tradițiile neamului nostru. Evenimentul este organizat de Biblioteca Națională a Republicii Moldova, în colaborare cu Biblioteca Parlamentului, în contextul Zilelor Europene ale Patrimoniului.

Sunt expuse 90 de cărți în care pot fi descoperite vechile obiceiuri și tradiții ale neamului, printre care: rețete culinare vechi, obiceiuri ale sărbătorilor de iarnă și pascale, tradiții ale portului moldovenesc și comori autentice adunate din toate colțurile țării, ce ascund secrete transmise din strămoși, lucrate cu migală de meșterițele de covoare basarabene.

Mai sunt prezentate monumente arhitecturale inedite, icoane vechi basarabene, mănăstiri, cetăți de pe întreg teritoriul țării. Cărțile sunt sistematizate în patru compartimente: patrimoniul arheologic și arhitectural, patrimoniul artistic național, patrimoniul cultural imaterial, patrimoniul Municipiului Chișinău.