Pentru validarea referendumului la el trebuie să participe circa 940 de mii de votanți, Igor Boțan© ipn.md

Pentru validarea referendumului la el trebuie să participe circa 940 de mii de votanți, Igor Boțan

, 5 știri, 3 vizualizări

Rata de participare la referendum se calculează în funcție de numărul cetățenilor înscriși în listele electorale, și nu după numărul cetățenilor cu drept de vot din Registrul de Stat al Alegătorilor. Explicațiile au fost oferite de către directorul executiv al Asociației pentru Democrație Participativă „ADEPT”, Igor Boțan. El a precizat că. pentru ca referendumul din 20 octombrie să fie validat, la el trebuie să participe aproximativ 940 de mii de votanți.

IGOR BOȚAN, directorul executiv al Asociației pentru Democrație Participativă „ADEPT”: „Există o diferență de aproape jumătate de milion de cetățeni, pentru că avem în regiunea transnistreană aproape 300 de mii de cetățeni cu drept de vot, dar ei nu pot fi incluși în listele de alegători, pentru că autoritățile din Republica Moldova nu controlează acest teritoriu, respectiv nu deschid secții de votare în Transnistria.”

Cetățenii cu drept de vot din regiunea transnistreană pot să voteze, la fel, în baza unei hotărâri a Curții Constituționale, a mai subliniat Igor Boțan.