Pompierii moldoveni, detașați în Grecia, continuă să lupte cu flăcările6Foto2Video© n4.md

Pompierii moldoveni, detașați în Grecia, continuă să lupte cu flăcările

, 6 știri, 10 vizualizări

Echipa Inspectoratului General pentru Situații de Urgență din Republica Moldova, detașată în misiune de pre-poziționare este implicată la stingerea mai multor focare devastatoare de ardere a vegetației uscate și de pădure în Republica Elenă.

Potrivit instituției, în după amiaza zilei de 11 august, un incendiu puternic a afectat orașul Varnavas din prefectura Attica.  În urma condițiilor meteorologice cu temperaturi ridicate și umiditatea scăzută, focul s-a răspândit brusc spre zona rezidențială, afectând casele localnicilor. Aici, pe o suprafață de aproximativ un hectar, mai multe case au fost cuprinse de foc, iar eforturile echipelor mixte de intervenție au fost concentrate la stingerea incendiului și  protejarea locuitorilor și a proprietăților acestora din acea zonă.

Către ora 18:30, salvatorii moldoveni, lucrând de comun cu echipele locale de intervenție, au reușit să salveze din flăcări trei persoane, 10 case de locuit și cinci autovehicule. Intervenția a durat până în dimineața zilei de 12 august.