Populația, îndemnată să participe la Ziua Mondială a Curățeniei5Foto© jurnal.md

Populația, îndemnată să participe la Ziua Mondială a Curățeniei

, 7 știri, 8 vizualizări

Autoritățile au venit cu un îndemn către autoritățile publice locale de a se alătura prin participare și prin promovarea activităților planificate în localitățile din țară, în scopul conștientizării de către populație a importanței evenimentului și a sporirii vizibilității acțiunilor ce urmează a fi realizate, pe întreaga durată a campaniei.

„Ziua Mondială a Curățeniei nu este doar o activitate de salubrizare, ci și un instrument de catalizare a schimbărilor, țările participante propunîndu-și să implice 5% din populație pentru a accelera procesul de tranziție la economia circulară și dezvoltarea durabilă. Această campanie arată cum o simplă activitate de colectare în comun a deșeurilor aduce în societate schimbările atît de necesare. Organizator și inițiator al acestei campanii, la nivel mondial, este organizația „Let’s Do It, World””, a remarcat Grigore Stratulat, secretarul general al Ministerului Mediului.

Ziua Mondială a Curățeniei este marcată anual în a treia sîmbătă a lunii septembrie și reprezintă una dintre cele mai mari acțiuni civice la nivel mondial ce reunește milioane de voluntari, guverne și organizații din 191 de țări, care se solidarizează pentru a aborda provocările de mediu la nivel global și pentru a construi un viitor durabil.