Premierul Recean discuții cu procurorul-șef al Parchetului European – Corupția este o amenințare la adresa securității naționale8Foto© gov.md

Premierul Recean discuții cu procurorul-șef al Parchetului European – Corupția este o amenințare la adresa securității naționale

, 15 știri, 6 vizualizări

Premierul Republicii Moldova, Dorin Recean, a declarat că lupta cu fenomenul corupției rămâne una dintre prioritățile autorităților de la Chișinău. El a subliniat interesul pentru o cooperare strânsă cu Parchetul European, prin preluarea de bune practici în domeniul urmăririi penale a infracțiunilor financiare dar și prin organizarea de instruiri pentru procurorii moldoveni.

La rândul ei, Laura Codruța Kövesi a dat asigurări că Republica Moldova va beneficia în continuare de sprijin în reformarea justiției, în combaterea corupției și a deoligarhizării. Ea a subliniat că „justiția este primul domeniu care trebuie curățat de corupție pentru a construi un sistem cu adevărat imparțial, independent și previzibil”.

În discuțiile cu studenții, șefa Parchetului European a afirmat că viața tinerilor care activează în domeniul judiciar „se va schimba în bine” odată cu aderarea țării la Uniunea Europeană.

Trebuie să acționăm cu mai multă hotărâre și să demonstrăm că nimeni nu este mai presus de lege
Dorin Recean,
Dorin Recean: „Trebuie să acționăm cu mai multă hotărâre și să…
Ne vom asigura că în R. Moldova legea e lege pentru toți
Laura Codruța Kövesi,
Maia Sandu, la întrevedere cu șefa Parchetului European, Laura Codruța…