Producătoarele agricole pot beneficia de granturi pentru sporirea rezilienței energetice a afacerilor lor3Foto© deschide.md

Producătoarele agricole pot beneficia de granturi pentru sporirea rezilienței energetice a afacerilor lor

, 4 știri, 8 vizualizări

Producătoarele agricole micro, mici și mijlocii din raioanele Telenești, Ungheni, Șoldănești, Briceni, Hâncești și Sângerei pot obține granturi pentru sporirea eficienței energetice a afacerilor lor și utilizarea energiei regenerabile. Granturile vor fi acordate prin intermediul PNUD, din sursele financiare oferite de Agenția Austriacă pentru Dezvoltare și Guvernul Japoniei, iar dosarele de participare la concursul de finanțare pot fi depuse până pe 4 august curent,  transmite MOLDPRES.

Producătoarele agricole micro câștigătoare vor obține granturi de până la 6000 de dolari SUA, iar producătoarele agricole mici și mijlocii de până la 18.000 de dolari SUA. Contribuția financiară a beneficiarelor trebuie să fie de cel puțin 20% din costul total al grantului, dar să nu depășească suma finanțării.

Pe lângă ajutorul financiar nerambursabil, femeile antreprenoare vor beneficia de un program complex de consolidare a capacităților în domeniul eficienței energetice.