Protestele fugarului Șor, criticate de președintele Parlamentului2Foto© realitatea.md

Protestele fugarului Șor, criticate de președintele Parlamentului

, 5 știri, 6 vizualizări

Președintele partidului de guvernământ, speaker-ul Igor Grosu, face presiuni asupra procurorilor și asupra judecătorilor Curții Constituționale? În cadrul emisiunii „Secretele Puterii” de la „Jurnal TV”, Grosu a spus că toate argumentele pentru scoaterea în afara legii a partidului ȘOR sunt pe masa judecătorilor Curții Constituționale. Totodată, speakerul a făcut apel la populație să facă presiune publică – „în sensul pozitiv al cuvântului” – asupra judecătorilor și procurorilor pentru ca hotărârile privind partidul de opoziție să fie luate mai repede.

„Funcționează încet, și eu aici sunt de acord cu dumneavoastră. Viteza de reacție a instituțiilor trebuire să fie mai mare. Și noi ne dorim lucrul acesta. Și aici sunt două adrese foarte clare. Una este Procuratura care trebuie în sfârșit să înainteze dosarul acesta în instanță <…> și doi – este Curtea Constituțională care trebuie, așteptăm cu toții și sperăm că membrii Curții la fel urmăresc ce se întâmplă în societate, să se pronunțe pe adresarea, sesizarea, cum se numește exact, corect, a Guvernului privind scoaterea în afara legii a acestui partid”, a declarat speakerul.

Grosu a precizat că toate argumentele în favoarea scoaterii partidului ȘOR în afara legii sunt pe masa judecătorilor Curții Constituționale, cerând în același timp membrilor Curții Constituționale să-și facă treaba.