Recensământul Populației și Locuințelor 2024, la final – Câte persoane au fost recenzate5Foto© realitatea.md

Recensământul Populației și Locuințelor 2024, la final – Câte persoane au fost recenzate

, 7 știri, 17 vizualizări

În cadrul Recensământului Populației și Locuințelor 2024, care s-a desfășurat în perioada 8 aprilie-7 iulie, au fost recenzate 1,655 milioane de locuințe, inclusiv locuințe ocupate, secundare și neocupate, precum și 2,448 milioane de persoane din aceste locuințe. Numărul persoanelor include atât persoanele cu reședință obișnuită, cât și cele fără reședință obișnuită în Republica Moldova.

Primele date mai desfășurate urmează să fie prezentate la finele anului curent, iar datele detaliate vor fi prezentate în decembrie 2025. Declarații în acest sens au fost făcute către directorul general al Biroului Național de Statistică, Oleg Cara, în cadrul unui eveniment prilejuit de finalizarea lucrărilor de recenzare, notează IPN.

Spre deosebire de Recensământul Populației și Locuințelor din 2014, cuprinderea recensământului din 2024 a fost mai extinsă. „Recenzarea ne-a oferit posibilitatea să colectăm date în teren de la populație. Totodată, noi suntem conștienți de faptul că o parte a populației a rămas nerecenzată dintr-un motiv sau altul. În cea mai mare parte, din cauza evitării de a prezenta informații”, a menționat directorul BNS.