Republica Moldova a cucerit aurul la Olimpiadă mondială de robotică pentru liceeni4Foto© zdg.md

Republica Moldova a cucerit aurul la Olimpiadă mondială de robotică pentru liceeni

, 5 știri, 0 vizualizări

Republica Moldova se întoarce acasă cu aur de la cea mai mare Olimpiadă mondială de robotică pentru liceeni. Se întâmplă pentru a patra oară consecutiv. Competiția a avut loc între 26 și 29 septembrie la Atena, fiind destinată elevilor cu vârste între 15 și 18 ani și a reunit 193 de țări din întreaga lume.

Echipa Republicii Moldova a câștigat titlul de dublă campioană la olimpiadă. Prima medalie de aur a fost obținută pentru Alianța Câștigătoare FIRST Global, premiu acordat celor patru echipe care au învins în finală, incluzând echipe din China, Madagascar și Insulele Cook. Cea de-a doua medalie de aur a fost obținută la categoria Inovație în Inginerie. Premiul Ustad Ahmad Lahori este oferit echipelor care demonstrează creativitate în construirea robotului pentru a îndeplini un criteriu specific al competiției. Acest premiu recunoaște designurile unice și inovatoare.

Olimpiada de robotică FIRST Global Challenge promovează educația STEM și încurajează colaborarea interculturală, ajutând elevii să-și dezvolte abilități tehnice, subliniind în același timp valori de muncă în echipă.